ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
Новости

Обавештење о поступку приговора на резултате завршног испитау

Датум: 24. Jun 2020 11:28 Категорија: Новости

  Поштовани,
 
 
Прелиминарни резултати завршног испита, у складу са Календаром активности за спровођење завршног испита и уписа у средњу школу објављени су данас, 23. јуна 2020. године на сајту www.zios.mpn.gov.rs.
 
Уколико родитељи не могу да остваре увид у тест или евентуално имају примедбе на резултате теста након увида, могу да уложе приговор првостепеној комисији у среду 24. јуна 2020. године од 8 до 15 часова.
 
У случају да родитељи нису задовољни одговором првостепене комисије на уложени приговор, могу се обратити и другостепеној комисији, у четвртак, 25. јуна 2020. године од 8 до 15 часова.
 
Приговор за првостепену комисију улаже се на обрасцу 11, а за другостепену на обрасцу 12, који је родитељима доступан у школи, као и на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја на следећем линку http://www.mpn.gov.rs/zavrsni-ispit-za-skolsku-2019-2020-godinu/
 
Родитељи попуњени и потписан образац могу послати школи и електронским путем.
 
У складу са тим потребно је да школска комисија буду у школама у наведеном периоду.
 
Хвала на разумевању!
 
С поштовањем,
Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Прочитај

ЗАВРШНИ ИСПИТ - УПУТСТВО ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ, ОДНОСНО ДРУГЕ ЗАКОНСКЕ ЗАСТУПНИКЕ УЧЕНИКА

Датум: 16. Jun 2020 16:01 Категорија: Новости

  • Завршни испит полажу сви ученици осмог разреда, као и одрасли који стичу основно образовање у складу са законом који се уређује образовање одраслих.
  • Завршни испит се полаже три дана – првог дана се полаже српски, односно матерњи језик, другог математикa, а трећег комбиновани тест.
  • Ученици имају обавезу да пре приступања испиту са одељењским старешином благовремено провере тачност својих личних података и података о успеху током школовања у бази података.
 

Прочитај

Обавештење о упису ученика у 1.разред ОШ "Бата Булић"

Датум: 27. Maj 2020 12:37 Категорија: Новости

Поштовани родитељи будућих ђака првака,
Дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја добили смо информације  о поступку и терминима уписа у основну школу  о чему и Вас обавештавамо:
-Најпре је потребно на порталу е-управа заказати термин за упис у основну школу. Заказивање термина почиње 28.5.2020.  и траје до 10.7.2020. године 
-У заказаном термину се долази у школу и истовремено се врши упис и тестирање детета
-Приликом уписа потребно је да дете има обављен лекарски преглед.Уколико је лекарски преглед обављен пре 16.3.2020. или код приватног лекара потребно је да нам доставите лекарско уверење  о извршеном прегледу.Лекарски преглед обављен после 16.3.2020. доставља нам се по службеној дужности .  
-Такође Вас молимо да приликом уписа имате Ваш ЈМБГ  као и ЈМБГ Вашег детета.
Друга докуменатација није потребна.
Уколико постоје било какве нејасноће или проблеми  око заказивања термина  будите слободни, обратите се директно школи на бројеве телефона 012/71-60-249  и  063/81-44-147 у периоду од 9-12 часова и ми ћемо Вам радо изаћи у сусрет.
 
             Желимо Вашем детету срећан упис и полазак у школу
             директор ОШ "Бата Булић"
             Иван Радосављевић


Прочитај

Професионална орјентација за ученике осмог разреда

Датум: 21. Maj 2020 14:55 Категорија: Новости

Драги осмаци,
У циљу што бољег професионалног информисања и лакшег избора занимања и школе, а због немогућности да ове године организујемо Сајам образовања, затражили смо од средњих школа за које је претходних година владало највеће интересовање да нам се представе путем презентација, промотивних филмова и сличног. Надамо се да ће ове информације бити од помоћи вама и вашим родитељима.  
     Тим за професионалну оријентацију

Прочитај

Обавештење о продуженом боравку за родитеље I и II разреда

Датум: 20. Maj 2020 14:50 Категорија: Новости

Поштовани/а,
            Основна школа ''Бата Булић'' Петровац на Млави  школске 2020/21. године планира  отварање одељења продуженог боравка за ученике  I и  II разреда.
Продужени боравак у нашој школи организује се како би се изашло у сусрет потребама родитеља чије се радно време не уклапа са наставом организованом по класичном распореду рада, због чега деца проводе време без надзора до доласка родитеља са посла, као и свим другим родитељима који имају потребу за дужим боравком детета у школи. Такође, организација продуженог боравка омогућила би ученицима првог и другог разреда квалитетно коришћење ваннаставног времена, унапређивање социјалног развоја детета и подстакла напредовање у учењу у подстицајном и безбедном окружењу.
Како је настава у школи организована у две смене, тако да ученици првог и другог разреда једне недеље наставу похађају у преподневној а друге у поподневној смени и рад у одељењу продуженог боравка био би организован, зависно од смене ученика у редовној настави, у две смене и то:
  • од 8 до 14 сати (када су ученици I и II разреда у поподневној смени);
  • од 12 до 18 сати (када су ученици I и II разреда у преподневној смени).
У складу са специфичним потребама породице, родитељи ће имати могућност да своје дете доведу у школу и касније од наведеног времена, односно да дете раније одведу кући, у зависности од времена завршетка свог радног времена.
Дневни распоред активности продуженог боравка обухватао би израду домаћих задатака, слободне активности (интересне групе, радионице, друштвене игре, спортско-рекреативне активности) и два оброка – доручак (или ужину у поподневној смени) и ручак. Све активности са ученицима реализовао/ла би учитељ/ица задужен/а само за продужени боравак, уз усклађивање са активностима у редовној настави.
Цена продуженог боравка за један месец износила би максимално до 5.000 динара. Износ би се уплаћивао на рачун школе до 15. у месецу. За све додатне информације можете се обратити педагогу школе на телефон 063 – 323817.
 
 
Директор школе
Иван Радосављевић

Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ ПРВАКА

Датум: 01. April 2020 11:55 Категорија: Новости

Поштовани родитељи будућих ђака првака,
молимо вас да се упознате са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја,
а који се односи на упис у први разред.

Допис можете погледати на следећем линку

Питања можете постављати директно школи путем имејла на osbatabulic.upis@gmail.com .

Такође бас обавештавамо да пратите нашу фејсбук страницу и сајт школе на којима ћемо благовремено истицати све информације од важности.

 
Директор школе
Иван Радосављевић

Прочитај

Промена календара образовно васпитног рада у основној школи

Датум: 27. Mart 2020 12:05 Категорија: Новости

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је због ванредне ситуације изменило план образовно васпитног рада за ову школску годину. 
Детаљне  информације можете погледати на линку.

Промена календара за основне школе се огледа у следећем:
  • од 13. до 16. априла 2020. (понедељак - четвртак) одвија се настава на даљину према најављеном распореду часова и друге чколске активности које школе планирају за ученике
  • од 17. до 20. априла 2020. ( петак - понедељак) пригодни едукативни садржаји у вези са празником и садржаји који су у функцији квалитетног коришћења слободног времена ученика
  • од 21. априла 2020. наставак похађања наставе на даљину  Прочитај

Писмо ученицима

Датум: 24. Mart 2020 16:32 Категорија: Новости

Драги ученици,
Услед ванредног стања у земљи, уведеног ради заустављања ширења вируса - корона, ових дана суочавате се са новом и непознатом ситуацијом. Школу какву познајете заменила је настава на даљину, вашу класичну учионицу заменила је виртуелна, уместо табле користите ТВ пријемник или монитор, са учитељицом или наставником контактирате преко мобилних телефона, таблета, рачунара, учите на потпуно другачији начин... Ваше другове из одељења више не виђате уживо и дружите се сада само преко Viber или WhatsApp група, Messenger-a, Instagrama... Уз све то, у кући сте више са родитељима, братом, сестром, можда баком и деком...Много мање можете да шетате, да се играте напољу, посебно ако живите у згради, а много више времена проводите на друштвеним мрежама, вероватно пратите вести и различите објаве. И поред свега тога, забринути сте за очување свог здравља и здравља своје породице.  

Прочитај

Савети за родитеље

Датум: 23. Mart 2020 10:17 Категорија: Новости

    ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ,
 
 
   Нормално је да у оваквим околностима осећате страх, узнемиреност и забринутост.
 
   Са друге стране, ваш основни родитељски задатак јесте да ублажите стрес код своје деце, јер и они осећају исто што и ви.
 
    Kако да, уз сва непријатна осећања, будете својој деци ослонац и подршка и да им пружите неопходан осећај сигурности?
 

Прочитај

Упутство Министарства просвете, науке и технолошког развоја за родитеље

Датум: 16. Mart 2020 16:26 Категорија: Новости

У складу са новонасталом ситуациојом и проглашењем ванредносг стања, Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је упутство за родитеље
 
Упутство можете погледати и преузети 
овде

 А распоред наставе на линку

rasporednastave.gov.rs


Прочитај