ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
Новости

„Спектар“ међународни образовни пројекат

Датум: 13. Januar 2020 22:13 Категорија: Новости

Ученици II 3 ОШ „Бата Булић“ учествовали су у реализацији међународног образовног пројекта “Спектар” који се темељи на унији различитости, интеркултуралности и прихватању.
То је симбиоза функционалних знања, вештина и вредности које се темеље на позитивним ставовима према образовању. Међународни образовни пројекат „Спектар“ има за циљ да промовише вредности и значај наставничке професије, промовише активности којима ученичка постигнућа постају функционална, која се темеље на знањима, вештинама, вредностима и ставовима, промовише целоживотно учење и глобално образовање. Овај пројекат је намењен ученицима предшколских установа, основних и средњих школа, студентима наставничких факултета као и родитељима, наставницима, представницима локалних заједница и свима онима који кроз наставне или ваннаставне активности могу да дају допринос на пољу образовања и васпитања.

Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ

Датум: 10. Januar 2020 16:00 Категорија: Новости

Основна школа " Бата Булић" Петровац на Млави упознаје родитеље са чланом 55.Закона о основном образовању и васпитању ( "Службени гласник Републике Србије", бр.88/2017,27/2018-др.закон,10/2019 и 27/2018-др.закон) а који се односи на упис деце  у основну школу.
          Чланом 55. ставом 17. истог Закона  прописано је да је Школа  дужна да упише свако дете са подручја школе. 
          Ставом 18. истог члана прописано је да  Школа може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља, у складу са просторним и кадровским могућностима школе. 
          Ставом 19. истог члана прописано  је да родитељ, односно други законски заступник може да изабере школу у коју ће да упише дете подношењем захтева изабраној школи најкасније до 1. фебруара текуће календарске године у којој се врши упис. 
          Ставом 20. истог члана прописано је да је Школа дужна да обавести родитеља, односно другог законског заступника о одлуци по његовом захтеву за упис детета ван подручја школе до 30. априла текуће календарске године у којој се врши упис, након сагледавања расположивих капацитета, а у складу са просторним, кадровским и финансијским могућностима школе.

Прочитај

Новогодишњи хуманитарни вашар

Датум: 30. Decembar 2019 16:20 Категорија: Новости

У четвртак, 26.12.2019. године, у холу наше школе организован је Новогодишњи вашар. Вашар се већ неколико година организује у нашој школи и има хуманитарни карактер. Средства прикупљена на овај начин користе се за помоћ ученицима наше школе.
Своје производе излагали су ученици трећег и четвртог разреда и Ученички парламент. Произвди су припреманина часовима ликовне културе, слободних активности,  у сарадњи са родитељима на организованим радионицама. Као и претходних година, био је велики одазив ученика и родитеља. Захваљујемо се свим учесницима и посетиоцима вашара и желимо срећне предстојеће новогодишње и божићне празнике.   

Прочитај

Дружење са Леонтином

Датум: 30. Decembar 2019 16:19 Категорија: Новости

Ученици првог разреда наше школе су се у  понедељак, 23.12.2019. године дружили са Леонтином   у сусрет предстојећим  новогодишњим  празницима. 

Прочитај

Радионица за децу и родитеље у III-4

Датум: 30. Decembar 2019 16:17 Категорија: Новости

Поводом предстојећег Новогодишњег хуманитарног вашара, 17. и 18. децембра,  у одељењу III-4 одржане су радионице за децу и родитеље.Прочитај

Шаховска секција

Датум: 05. Decembar 2019 21:07 Категорија: Новости

У шаховском клубу Слога, 1. децембра 2019. шаховска секција наше школе угостила је професора Војислава Брауновића, дугогодишњег директора Гимназије, доајена петровачког шаха. Он је са ученицима од другог до осмог разреда одиграо симултани меч на тринаест табли. Ученик III-3 Алекса Стефановић је приказао најбољу игру и једини победио професора.

Прочитај

Пројекат - Другарство

Датум: 25. Novembar 2019 18:30 Категорија: Новости

          У претходном  периоду реализован је пројекат  „ Другарство“ у циљу превенције вршњачког насиља и промовисања  добрих међуљудских односа.  Учествовала су деца ПУ „Галеб“, ученици ОШ „Бата Булић“ и СШ „Младост“,  а на иницијативу Тимова за заштиту од насиља ових установа.  
          У среду,  20.11.2019.године, на Светски дан детета,  у холу СШ „Младост“  свечано је отворена изложба  ученичких ликовних  радова на тему „Другарство“ , а пројектован је и филм на исту тему који су заједнички, кроз међугенерацијску сарадњу, урадили предшколци, основци и средњошколци.  Кроз филм су различите узрасне  категорије  представиле своја мишљења и ставове о другарству. Истог дана, у двориштима ових установа,  у сарадњи са Шумским газдинством „Северни Кучај“-Шумском управом Пожаревац, предшколци, ученици IV разреда и подручних одељења ОШ „Бата Булић“ и матуранти СШ „Младост“ посадили су  дрвеће другарства.

Прочитај

Шаховски меч између ученика и родитеља

Датум: 09. Novembar 2019 21:46 Категорија: Новости

Данас је у просторијама Спортског савеза Општине и ШК Слога одржан шаховски меч између родитеља и ученика наше школе. Меч је завршен победом ученика 16:15.

Прочитај

Фармацеут и фармацеутски техничар

Датум: 03. Novembar 2019 17:47 Категорија: Новости

21.10.2019. године  у одељењу 4-3 , на  5. часу ( ЧОС ) присуствовале су ђачке маме, Драгана Стошић и Милица Јовановић.Презентовале  су занимања фармацеут и фармацеутски техничар. Ученицима су на практичан начин приказале како и шта се ради у апотеци. Ученици су активно учествовали у раду и показали су велико интересовање за ова занимања.
 

Прочитај

Едукативна радионица на Панарији

Датум: 31. Oktobar 2019 08:48 Категорија: Новости

Циљеви: Прилагођавање простора за рад на часовима и различитим приступима образовно-васпитним потребама ученика;  
Учење ван учионице као подстицај за унапређивање компетенција ученика. 
Хоризонтално учење - циљана и осмишљена активност учитељице Мирјане Савић која развија сарадњу међу наставницима и интеракцију међу ученицима, а све то у функцији учења.   
79 ученика,6 одраслих особа и један прелепи октобарски дан обојен забрђским амбијентом. Изведена је практична настава математике представљањем једног  метра квадратног и једног ара.  Са вероучитељем Бобаном Јовићем је све занимљиво, нарочито легенде из 1375. године о настанку места Панарија.
Учитељица Биљана Животић 
 

Прочитај