ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
Вест

Вече француског језика

Датум: 19. April 2017 15:43 Категорија: Новости

У петак, 7. априла 2017. у КПЦ Петровац, одржано је Вече француског језика. Ученици су показали сво богатство и лепоту француског језика, тако што су глумили и певали на француском језику. На крају вечери послужени су специјалитети француске кухиње, које су припремили ученици и њихови родитељи. Целокупан програм осмислиле су и приредиле наставнице Драгана Бранковић, Јелена Пантелић и Марија Траиловић.

Прочитај

Ускршњи вашар

Датум: 14. April 2017 09:27 Категорија: Новости

11. априла у организацији Ученичког парламента у нашој школи одржан је Ускршњи вашар. Ученици од првог до осмог разреда су заједно са својим родитељима направили велики број разних производа које су продавали на вашару. Ускршњи вашар је био хуманитарног карактера, а захваљујући ученицима који су се одазвали у великом броју и веома успешан.  Све слике са вашара можете погледати у нашој галерији.


Прочитај

Окружно такмичење из српског

Датум: 09. April 2017 14:44 Категорија: Достигнућа

На окружном такмичењу из српског језика, одржаном 9. априла у Пожаревцу, ученице V3 Мина Живадиновић и Ружица Стојановић освојиле су прво место. Предметна наставница је Марија Марковић.


Прочитај

Кенгур без граница

Датум: 07. April 2017 19:47 Категорија: Достигнућа

На међународном математичком такмичењу "Кенгур без граница" за 2017. годину, наши ученици су освојили следеће награде:

  • Ружица Стојановић V3 3. место 130 поена
  • Илија Илић V4 похвала 112,25 поена
  • Ива Иванкић VIII4 похвала 131,25 поена
  • Радован Марковић VIII4 поена похвала 118,75 поена
(наставник свим награђеним ученицима је Борко Милошевић).

Прочитај

Пробни завршни испит

Датум: 07. April 2017 15:41 Категорија: Достигнућа

Данас, 7. априла од 12 - 14 часова, одржан је пробни завршни испит из математике. Сутра од 9 часова одржава се испит из српског језика, а у 11:30 комбиновани тест.

Прочитај

Угледни час из ликовног

Датум: 07. April 2017 12:54 Категорија: Новости

У сусрет предстојећим ускршњим празницима, учитељица Александра Ташић је у одељењу II4 одржала угледни час из ликовне културе. Наставна јединица је Композиција боја у корелацији са верском наставом. Рад се одвијао по групама, где су били укључени и родитељи.Прочитај

Општинско такмичење у рецитовању

Датум: 04. April 2017 18:05 Категорија: Достигнућа

На општинском такмичењу у рецитовању, одржаном 1. априла 2017. у КПЦ Петровац, ученица IV2 Лана Милошевић (учитељица Маја Милојковић Василијевић) освојила је 3. место. Ученица V5 Ања Стојановић (наставница Валентина Марковић) је за похваљена.

     

Прочитај

Књижевна олимпијада

Датум: 04. April 2017 13:17 Категорија: Достигнућа

На окружном такмичењу из српског језика - Књижевној олимпијади, одржаном 1. априла у Пожаревцу, ученица VIII2 Марина Стајић освојила је III место. Предметна наставница је Јулијана Дамњановић.

Прочитај

Онлајн час у III-3

Датум: 31. Mart 2017 20:35 Категорија: Новости

Онлајн недељи која се одржава под покровитељством организације Telecentre Europe и уз сарадњу са Основном школом „Ђура Јакшић“ из Орешковице, наша школа је дала свој допринос. Oдржан је заједнички час у 4.разреду ОШ „Ђура Јакшић“ и у одељењу III 3 учитељице Тање Марковић, под називом „Ђура и Бата у онлајн недељи“, реализацијом наставне јединице „Математиком кроз наш крај“. Ученици ОШ „Ђура Јакшић“ са учитељицом Славицом Гомилановић су припремили задатке који су везани за рељеф нашег краја, висину врхова Хомољских планина и њихово упоређивање по висини. Ученици из Орешковице су постављали задатке онлајн путем вебинара Бигмаркер, а ученици петровачке школе су радили по групама и такође онлајн одговарали .Када су сви задаци били решени, ученици 3.разреда су имали ритмички наступ за другаре из Орешковице, певали су им песмицу и плесали уз „Пингвин денс“. Ова ритмика је повезана са пројектом "Покренимо нашу децу". На крају су ученици из Орешковице певали нашим ученицима. Час је протекао у веселој атмосфери. Старији ученици су млађим ученицима пружили корисне информације о нашем крају и све то уз примену савремене технологије. Ово је за наше ученике веома лепо и корисно упознавање,дружење и учење уз вршњачку помоћ. Радују се следећем дружењу.


 

Прочитај

Школско такмичење у рецитовању

Датум: 30. Mart 2017 20:53 Категорија: Достигнућа

На школском такмичењу у рецитовању, одржаном 27. и 28. марта 2017, најбољи су били

у категорији ученика од I до IV разреда:

1. место Марија Живковић I2 "У мишјој школи" (Татјана Ковачев)
2. место Лана Милошевић IV2 "Чему служи срце" (Недељко Попадић)
3. место Дмитра Богосављевић IV1 "Голема репа" (руска народна песма)

у категорији ученика од V до  VIII разреда:

1. место Милица Динић VI2 "Љубавно писмо" (Десанка Максимовић)
2. место Ања Стојановић V5 "Љубав" (Мирослав Антић)
3. место Теодора Стојановић VIII1 "Пркосна песма" (Добрица Ерић)
Похваљени су следећи ученици: Илија Радојковић I2, Јана Траиловић I2, Тара Томић I3, Лука Радосављевић I3, Теодора Чолаковић IV (В.Поповац), Ружица Стојановић V3 и Илија Лукић V5.

Прочитај