ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
Вест

Општинско такмичење у шаху

Датум: 04. Mart 2017 22:03 Категорија: Достигнућа

На општинском првенству у шаху, одржаном 26. фебруара у Рановцу, наши ученици су освојили следеће награде: Петар Матејић IV4 II место, Илија Илић V4 II место, Илија Угриновић VIII1 II место, Миљан Рајић VI1 III место и Вања Марковић VII3 III место. Шаховску секцију води наставник Борко Милошевић.

Прочитај

Општинско такмичење из хемије

Датум: 04. Mart 2017 21:49 Категорија: Новости

На општинском такмичењу из хемије, одржаном 26. фебруара 2017. у Орешковици, наши ученици су освојили следеће награде: Бојан Коварбашић VII2 1. место (наставник Слободан Јовановић), Јелена Алексић VII1 1. место (наставник Слободан Јовановић), Александар Васиљевић VIII1 1. место (наставница Весна Станисављевић), Андреа Радановић VII5 2. место (наставник Иво Ђорђевић) и Илија Јанковић VII2 3. место (наставник Слободан Јовановић).

Прочитај

Општинско такмичење из физике

Датум: 22. Februar 2017 21:20 Категорија: Достигнућа

На општинском такмичењу из физике, одржаном 19.2.2017, ученица VI5 Анђела Стојадиновић, освојила је III место. Предметна наставница је Ивана Љубић Тодоровић.

Прочитај

Школско такмичење из хемије

Датум: 29. Januar 2017 18:56 Категорија: Новости

Школско такмичење из хемије одржано је 26. јануара 2017. Учествовало је око 22 ученика седмог и осмог разреда. Најбољи су се пласирали на општинско такмичење.

Прочитај

Школско такмичење из математике

Датум: 29. Januar 2017 18:18 Категорија: Новости

У нашој школи је 19. јануара одржано школско такмичење из математике. Учествовало је 130 ученика од трећег до осмог разреда. Најбољи су се пласирали за општинско такмичење, које ће се одржати 25. фебруара 2017.

Прочитај

Сађење јелке

Датум: 04. Januar 2017 18:01 Категорија: Новости

Данас су ученици I/1 са својом учитељицом у дворишту школе засадили јелку коју су добили на поклон од родитеља Бојана Милојевића. Јелка ће красити школско двориште. Захваљујемо се родитељу на овом поклону.
 

Прочитај

Новогодишња приредба

Датум: 04. Januar 2017 17:56 Категорија: Новости

Дана 29. децембра у холу школе одржана је Новогодишња приредба ученика I/2 и I/4. Ученици ова два одељења са својим учитељицама Миром и Биљом, игром, песмом, рецитацијом и атрактивним костимима које су припремили родитељи, додатно су улепшали празничну атмосферу и дочекали Деда Мраза, који им је поделио пакетиће. Посебан квалитет ове приредбе био је њен инклузивни карактер, радост и учешће свих ученика ова два одељења.

Прочитај

Новогодишњи вашар

Датум: 04. Januar 2017 17:45 Категорија: Новости

Ученички парламент наше школе организовао је хуманитарни Новогодишњи вашар 28. децембра у холу школе. Вашару је претходила радионица на којој су чланови парламента уз помоћ родитеља, педагога и библиотекара препремили новогодишње украсе за продају на вашару, а акцији су се прикључили и ученици од I-IV разреда са својим учитељицама и родитељима.
На вашару је прикупљено 22.000 динара и овај новац су чланови Ученичког парламента 29.децембра у просторијама ОО Црвеног крста, поред слаткиша и играчака, уручили породици Журкић Радише, самохраног оца две ћерке, ученице млађих разреда Основне школе из Рановца, корисника социјалне помоћи.
Ученички парламент захваљује се свима у школи и ОО Црвени крст на сарадњи и на прилици да оваквим хуманитарним гестом заврше 2016. год. и Нову годину учине још неком бар мало лепшом.

Прочитај

Ликовно-литерарни конкурс на тему „Толеранција и заштита од насиља“

Датум: 04. Januar 2017 17:17 Категорија: Новости

     Током новембра ученици од 1. до 8. разреда учествовали  су у изради радова на тему „Толеранција и заштита од насиља“ на предлог Тима за заштиту деце од насиља као превентивну активност у спречавању насиља. Наставници српског језика и ликовне културе и учитељице прикупили су радове који су предати комисији на процену најбољих радова, у сваком разреду по један рад. Комисију су сачињавали: Милица Илић и Дарко Стокић запослени у Завичајном музеју, Јелена Јанаћковић запослена у Народној библиотеци и ученици СШ „Младост“ Теодора Б. и Алекса Ј. Критеријуми по којима су радови бирани били су оригинално идејно решење,креативност и самосталност у раду.Изложба је отворена 7.12. 2016. г. у холу ОШ „Бата Булић“.Ученицима чији су радови оцењени најуспешнијим подељене су захвалнице и награде које је обезбедила управа школе. Сви учесници конкурса добили су похвалу за уложени труд и захвалницу за учешће. Ученици су били срећни што су њихови радови изложени и што је њихов рад презентован, а и добијеном захвалницом.
     Веома сам задовољна одзивом ученика (учествовало је 98 ученика) и целокупном успешном организацијом конкурса и реализацијом изложбе.
Координатор Тима
Тања Марковић

Прочитај

Мобилни планетаријум у холу школе

Датум: 04. Januar 2017 16:19 Категорија: Новости

Ученици ОШ "Бата Булић" имали су изузетну прилику да посете мобилни планетаријум, који је постављен у холу школе. Мобилни планетаријум Математичког факултета Универзитета у Београду и Друштва астронома Србије је савремено наставно- дидактичко средство, које демонстрира ученицима изглед, кретање и основне елементе небеске сфере, приказује сазвежђа, оријентацију у простору, координатне системе, тела Сунчевог система
Прочитај