ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
Вест

ОСМЕХ ЈЕДАН СРЕЋЕ ВРЕДАН

Датум: 18. Jun 2023 21:05 Категорија: Новости

Чланови шаховске секције наше школе учествовали су  среду 7.6.2023. године на другој манифестацији "Осмех један среће вредан" у организацији Установе за одрасле и старије "Гвозден Јованчичевић " из Великог Поповца. Корисници ове установе су на овој манифестацици показали своје различите вештине, а неки од њих одиграли одличне партије шаха са нашим ученицима. Било је задовољство учествовати и дружити се са корисницима ове установе који су нас поново дочекали са великом радошћу
   " Када смо заједно осмех је блиставији", порука је овог дана.

Прочитај

АРХИМДЕСОВ МАТЕМАТИЧКИ ТУРНИР

Датум: 18. Jun 2023 15:35 Категорија: Новости

На Архимедесовом математичком турниру  - екипном првенству Србије у математици, наша школа је освојила трећу награду.
У екипи су били  Вук Вујовић 4-1 (Учитељица Татјана Угриновић), Мила Гомилановић 5-1 ( Наставник Борко Милошевић), Алекса Стефановић 6-1 (Наставник Борко Милошевић), Анђелија Милосављевић 7-4 (Наставник Борко Милошевић), Игњат Гомилановић 8-2 (Наставница Катарина Перић).
У појединачној конкуренцији Вук и Мила су освојили трећа места, Алекса похвалау, а Игњат са 100 поена освојио је прво место и постигао најбољи резултат у Републици.
Честитамо нашим математичарима и наставницима на постигнутом успеху. 

Прочитај

РЕПУБЛИЧКО ФИНАЛЕ ТАКМИЧЕЊА КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦА

Датум: 15. Jun 2023 22:31 Категорија: Достигнућа

У недељу 11. јуна 2023. године је на Природно - математичком факултету у Крагујевцу одржано Републичко финале такмичења "Кенгур без граница".
Наши ученици Мила Гомилановић 5/1 и Игњат Гoмилановић 8/2 су освојили трећа места и бронзане медаље у својим разредима.
Честитке ученицима и њиховим наставницима.

Прочитај

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У АТЛЕТИЦИ

Датум: 26. Maj 2023 10:36 Категорија: Достигнућа

Ученик осмог разреда наше школе, Стеван Владић , освојио је друго место на републичком такмичењу у атлетици у Ћуприји дана 24.5.2023.године.
Браво Стеване!

Прочитај

ПРОЈЕКАТ АКТИВИРАЈ СЕ, НЕ БУДИ ПОСМАТРАЧ

Датум: 25. Maj 2023 11:40 Категорија: Новости

У оквиру пројекта " АкТИвирај се, не буди посматрач", који реализују Омладина ЈАЗАС-а Пожаревац и Културно-просветни центар Петровац на Млави и у који су укључени и ученици-волонтери ОШ "Бата Булић", Петровац на Млави, неформална група волонтера-ученика шестог, седмог и осмог разреда под називом "Весници активизма" организовала једве хуманитарне активности.  Прва је позоришна представа " Пепељуга" Културно - просветног центра , за ученике од друог до четвртог разреда, 15. маја 2023. године . а друга турнир у малом фудбалу са учешћем ученика  од честог до осмог разреда и са тачкама белета Балеског студија      за ученике од петог до осмог разреда 19. маја 2023.године.  Прикупљени новац од улазница  у укупном износу од 90 000 динара, ученици су одлучили да уплате на рачуне за помоћ породица трагично настрадалих и повређених ученика ОШ "Владислав Рибникар" у Београд и за помоћ Невени Вујић, девојци тешко рањеној код Младееновца.
Ученици - чланови групе "Весници активизма су Анђа Рајић, Нина Нешић 6/3, Анђела Илић, Огњена Љубомировић 7/1, Тара Томић, Лена Бранковић 7/2, Богдан Максимовић, Марија Живковић, Кристина Гајић 7/4, Ана Ванићи Вукан Милетић 8/2.
Координатор активности са ученицима је струлни сарадник- педагог, Милена Васић.

Прочитај

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ

Датум: 24. Maj 2023 09:49 Категорија: Новости

Ученици 1/2 И 1/3 су 10. маја 2023. године обележили Међународни дан физичке ктивности. Светска здравствена организација је у циљу подизања свести целокупне светске јавности о  значају и важности редовне физичке активности у очувању и унапређењу доброг здравља и благостања 10. маја 2002. године покренула глобалну иницијативу за обележавање међународног дана физичке активности. Тај дан је познат под  слоганом "Кретањем до здравља", а односи се на умерену физичку активност без обзира на садржаје, место и време извођења. Ученици ова два одељења су играли игре " Репићи", "Трка бројева", "Падобран", и  "Надвлачење конопца", Сви ученици су били задовољни реализованим активностима.

Прочитај

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ЗАНИМАЊА

Датум: 23. Maj 2023 12:39 Категорија: Новости

У одељењу 1/1 је у уторак 16.5.2023. године одрћан час профаиналне орјентацијје на коме их је посетила зубарка Надежда Николић.
Ученици су са пажњом слушали причу о занимању зубара и  правилном одржавању  зуба и учествовали у демонстрацији на донетим реквизитима.  

Прочитај

ТАКМИЧЕЊА ИЗ АТЛЕТИКЕ

Датум: 22. Maj 2023 13:30 Категорија: Достигнућа

Ученици наше школе су постигли одличне резултате на такмичењима из атлетике и ове школске године. 
Резултати са окружног такмичења:

  •  Лола Јорданов - Прво место
  •  Анђелка Штрбац  - Прво место
  •  Стеван Владић - Прво место
  •  Душан Курдулија - Друго место
  •  Софијја Марковић - Друго место
  •  Николина Лазић - Треће место
  •  Богдан Максимовић - Треће место
  •  Андреа Стојановски - Четврто место
Првопласирани ученици су учествовали на  међуокружном такмичењу и постигли веома успешне резултате :
  •  Стеван Владић - Пррво место
  •  Лола Јорданов - Треће место
  •  Анђелка Штрбац - Треће место
  •  Душан Курдулија - Треће место






Прочитај

ПАЖЉИВКОВА СМОТРА

Датум: 22. Maj 2023 10:50 Категорија: Достигнућа

Окружни ниво такмичења "Пажљиивкова смотра ", за ученике првог разреда, одржан је у Пожаревцу у четвртак 18.5. 2023.године у Дому културе.
Екипа наше школе у сатаву : Тадија Илић 1/1, Андрија Живковић 1/2, Јана Марковић 1/3 и Бранислав Јанковић -Лесковац, је освојила треће место.
Ученике су припремале учитељице првог разреда Весна, Маја и Тања. 
Честитамо!

Прочитај

ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ

Датум: 19. Maj 2023 14:06 Категорија: Достигнућа

У Основној школи " Вук Караџић" у Пожаревцу jе у недељу 14.5.2023.године одржано окружно такмичење из смотре "Шта знаш о саобраћају".
Екипу наше школе чиили су ученици : Виктор Мирковић, Виктор Ристић, Јван Васић, Тара Томић, Уна Лукић . 
Такмичење је организовано и у појединачној  и екипној  конкуренцији. Наша екипа је освојила друго место, а у појединачној конкуренцији су ученици Тара Томић и Виктор Мирковић освојили треће место.
Ученике је за такмичење припремила наставница Биљана Атанацковић.

Прочитај