ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
Новости

ЧИТАЈМО ГЛАСНО ЗАЈЕДНО

Датум: 30. Mart 2023 12:27 Категорија: Новости

Поводом Националног дана књиге, 28. фебруара Друштво школских библиотекара Србије организовало је већ шести пут акцију за школске библиотеке  и ученике " Читајмо  гласно". 
Акција је подразумевала читање у школској библиотеци, на игралишту, тргу, у парку, на ливади.... Сваке године је све више ученика укључено у активности.
Циљ ове заједничке активности јесет подстицање читања, као и неговање матерњег језика и културе читања, повезивање школске библиотеке и школе са локалном заједницом и свим установама и удружењима која се баве афирмисањем културе и уметности, као и промоције рада и сарадње школских библиотекара.
Акцију "Читајмо гласно" у нашој школи реализовала је наставница српског језика и књижевности, Јулијана Дамњановић, са ученицама шестог један одељења, који су приремили час представљања и промовисања књиге "Срце од мастила" и презентацију и одржали је у неколико одељења шестог, седмог и осмог разреда.

Пет ученица су направиле презентацију, осмислиле и реализовале часове у библиотеци под слоганом" Књигом кроз свет и време."
Часови су реализовани у одељењима 6-1, 7- 1 , 7- 4 и 8 - 1
Присуствовала је и наставница Милена Ракић.
У одељењу 6 1 организовано је заједничко читање књиге" Срце од мастила Корнелије Функе. Читали су ученици и наставница
заједно са њима. То су осмислили тако што су сваке недеље читали по 50 страница књиге како би сви ученици могли да прате темпо.
Сваког понедељка су час српског језика и књижевности користили за изношење утисака, размишљања поводом књиге, а покушавали су и да наслуте шта ће се дешавати даље.
Након читања, за време зимског распуста, ученици су гледали филм.
Презентација у школској библиотеци је била крајњи је продукт ове активности коју смо искористили како бисмо учествовали у акцији "Читајмо гласно".
Аутори презентације и реализатори били су ученици: Петра Арсенков, Неда Војиновић, Ања Винуловић, Ања Стокић и Лена
Милутиновић.
Слоган који смо осмислили гласи:" Књигом кроз свет и време".

"C:UsershpDesktopsrce od mastIila- prezentacija.pptx"



Прочитај

КАДЕТСКО ПРВЕНСТВО У ШАХУ

Датум: 28. Mart 2023 23:23 Категорија: Новости

У недељу 25. марта, наша школа је била домаћин Првог отвореног кадетског првенства у шаху Браничевског округа у организацији ШК "Слога" и уз сарадњу наше шаховске секције.
На такмичењу је учествовало педесет два шахиста до четрнаест година старости из Пожаревца, Ниша и Петровца.
Турниру је присуствовала гошћа из Америке, госпођа Олдри Јанг, са чијом фондацијомк ШК " Слога" остварује међународну сарадњу и отвара могућност интернационалних такмичења за своје чланове.
Гошћа је показала велико интересовање за наше младе шахисте,похвалила њохов рад и успехе, упознала се са радом и плановима шаховске секције наше школе и показала жељу да нас поново посети. 
Шаховска секција је добила од ње на поклон занимљиве едукативне играчке.
Много наших ученика је постигло веома успешне резултате и добило дипломе у својим категоријама, а ученица Искра Белић-шести разред освојила пехар, као победница турнира у женској категорији.
 

Прочитај

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ 2023.

Датум: 24. Mart 2023 16:31 Категорија: Новости

Данас и сутра ученици осмог разреда наше школе полагаће пробни завршни испит.
Пробни тест из математике почео је данас у 12 часова, а из српског језика ( 9 часова) и трећи тест из изборног предмета, полагаће у суботу (11:30 часова).
Највећи број ученика се определило за полагање тестова из биологије и географије , а мањи број из историје и физике , тако да ће на тесту из изборног предмета решавати задатке из ових области.
Пробни завршни испит помоћи ће осмацима да провре своје знање,а уједно се упознају и са процедуром полагања завршног испита.
Ово је прва генерација ученика која ће уместо комбинованог теста,као трећи тест,полагати један од пет предмета по избору.

Прочитај

ЗИМСКИ СУСРЕТИ УЧИТЕЉА

Датум: 21. Mart 2023 12:37 Категорија: Новости

 ОШ "Бата Булић" је 11.3.2023.године традиционално била домажин  семинара "Зимски сусрети учитеља" који је имао за циљ информисање, стручно усавршавање и сусретање учитеља и наставника. 
На семинару је присуствовало шездесет један наставник са подручја наше општине. 
Семинар је протекао веома успешно кроз предавања и радионице и максималну активност и заинтересованост свих присутних колега.

Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Датум: 16. Mart 2023 16:27 Категорија: Новости

 
                                                 ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ЂАКА ПРВАКА
 
 
Поштовани родитељи будућих ђака првака,
Обавештавамо вас да ће од 20.03.2023. године бити омогућено заказивање термина за упис и тестирање у први разред ОШ "Бата Булић" .
Заказивање термина може се извршити електронским путем преко портала е-управа  или  директно позивањем школе на број телефона 012/71-60-249  или  063/81-44-147 од 09-12 часова.
Уколико се одлучите да упис извршите позивањем  школе  потребно је доставити следеће податке:
 
-име и презиме детета
-јмбг детета
--име и презиме родитеља
-јмбг родитеља
-е-маил родитеља
-број телефона родитеља
 
Радујемо се вашем упису и доласку у ОШ"Бата Булић"
 
Директор школе
Иван Радосављевић
 
                                                          

Прочитај

МИСЛИША 2023

Датум: 09. Mart 2023 23:54 Категорија: Новости

И овог мартовског четвртка у нашој школи је одржано јматематичко такмичење "Мислиша" у организацији Математичког друштва " Архимедес".
У такмичењу је учествовало 170 ученика од првог до осмог разреда. Ученици млађих разреда су били распоређени у тру учионице са дежурним учитељицама, а ученици старијих разреда у школској трпезарији са наставницом Верицом Вићентијевић. 
Такмичење је протекло у ведрој и радној атмосфери и надамо се што успешнијим резултатима!


Прочитај

АКЦИЈА РОДИТЕЉА

Датум: 08. Mart 2023 12:10 Категорија: Новости

 Родитељи овогодишњег првог један одељења спровели су током првог полугодишта заједничку акцију у којој су средили учионицу својих првака, како би она била што лепши и пријатнији кутак за учење и дружење ученика.
Учионица је окречена, постављене су нове завесе, направљени ормарићи, купљена табла за ученичке радове, осликани прозори дечијим мотивима и учионица опремљена многим неопходним средствима за рад и учење.  Родитељи су такође организовали и доделу Новогогодишњих пакетића свим уеницима, као и родитељима са три и више детета.Пакетиће су доделили Медведи-маскоте ,30.12.2022.године.
Похваљујемо све родитеље овог одељења на раду, труду,идеји, креативности, племенитости и међусобној сарадњи.

 

Прочитај

ПРОМЕНЕ У ПУБЕРТЕТУ И РОДИТЉСТВО

Датум: 03. Mart 2023 23:11 Категорија: Новости

Школски психолог Катарина Илић Гомилановић  одржала је 28, фебруара 2023.године састанак за родитеље ученика шестог разреда.
Предавање  праћено презентацијом на тему "Промене у пубертету и родитељство" пажљиво су слушали и родитељи и одељенске старешине ученика.

Прочитај

АКТИВНОСТИ ПЕДАГОГА И ПСИХОЛОГА

Датум: 25. Februar 2023 00:36 Категорија: Новости

Педагог наше школе, Милена Васић и психолог Кaтарина Илић Гомилановић, током фебруара месеца реализовале су низ значајних активности како за родитеље ученика, тако и за наставничко особље.
7. фбруара одржан је родитељски састанак на тему "Комуникација родитеља и деце" за родитеље ученика седмог разреда.
У оквиру родитељског састанка, уз пратећу презентацију психолог и педагог говориле су о томе шта одликује квалитетну комуникацију и квалитетну родитељску подршку, шта су најчешћи шумови у комуникацији родитеља и деце из праксе тручних сарадника и издвојиле су практчне савете за родитеље и кључне појмове који су суштина успешног родитељства.
9. фебруара држана је тематска седница Наставничког већа у реализацији стручних сарадника.
Презентација педагога Миене Васић односила се на тему "Превенција и интервенција у случајевима вршњачког и других видова насиља-улога наставника.
Излагање психолога Катарине Илић Гомилановић,обухватило је тему "Дечија права, потребе и жеље. Наставници су имали прилике да се присете корака у превенцији насилног понашања ученика и интервенцији у случајевима вршњачког и других всова насиља, као и да би боље сагледали одговорвост одраслих у односу на дечије  жење, права и потребе жеље

Прочитај

ПРЕДСТАВА

Датум: 11. Februar 2023 20:56 Категорија: Новости

Ученици првог и другог разреда наше школе су у петак 10.2.2023.године у Културно- просветном центру одгледали позоришну представу"Мачак у чизмама".
Ову представу је нашим ученицима поклонио Културно- просветни центар и директорка Милица Илић и овим путем им се захваљујемо.

Прочитај