ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
Новости

КАДЕТСКО ПРВЕНСТВО У ШАХУ

Датум: 28. Mart 2023 23:23 Категорија: Новости

У недељу 25. марта, наша школа је била домаћин Првог отвореног кадетског првенства у шаху Браничевског округа у организацији ШК "Слога" и уз сарадњу наше шаховске секције.
На такмичењу је учествовало педесет два шахиста до четрнаест година старости из Пожаревца, Ниша и Петровца.
Турниру је присуствовала гошћа из Америке, госпођа Олдри Јанг, са чијом фондацијомк ШК " Слога" остварује међународну сарадњу и отвара могућност интернационалних такмичења за своје чланове.
Гошћа је показала велико интересовање за наше младе шахисте,похвалила њохов рад и успехе, упознала се са радом и плановима шаховске секције наше школе и показала жељу да нас поново посети. 
Шаховска секција је добила од ње на поклон занимљиве едукативне играчке.
Много наших ученика је постигло веома успешне резултате и добило дипломе у својим категоријама, а ученица Искра Белић-шести разред освојила пехар, као победница турнира у женској категорији.
 

Прочитај

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ 2023.

Датум: 24. Mart 2023 16:31 Категорија: Новости

Данас и сутра ученици осмог разреда наше школе полагаће пробни завршни испит.
Пробни тест из математике почео је данас у 12 часова, а из српског језика ( 9 часова) и трећи тест из изборног предмета, полагаће у суботу (11:30 часова).
Највећи број ученика се определило за полагање тестова из биологије и географије , а мањи број из историје и физике , тако да ће на тесту из изборног предмета решавати задатке из ових области.
Пробни завршни испит помоћи ће осмацима да провре своје знање,а уједно се упознају и са процедуром полагања завршног испита.
Ово је прва генерација ученика која ће уместо комбинованог теста,као трећи тест,полагати један од пет предмета по избору.

Прочитај

ЗИМСКИ СУСРЕТИ УЧИТЕЉА

Датум: 21. Mart 2023 12:37 Категорија: Новости

 ОШ "Бата Булић" је 11.3.2023.године традиционално била домажин  семинара "Зимски сусрети учитеља" који је имао за циљ информисање, стручно усавршавање и сусретање учитеља и наставника. 
На семинару је присуствовало шездесет један наставник са подручја наше општине. 
Семинар је протекао веома успешно кроз предавања и радионице и максималну активност и заинтересованост свих присутних колега.

Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Датум: 16. Mart 2023 16:27 Категорија: Новости

 
                                                 ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ЂАКА ПРВАКА
 
 
Поштовани родитељи будућих ђака првака,
Обавештавамо вас да ће од 20.03.2023. године бити омогућено заказивање термина за упис и тестирање у први разред ОШ "Бата Булић" .
Заказивање термина може се извршити електронским путем преко портала е-управа  или  директно позивањем школе на број телефона 012/71-60-249  или  063/81-44-147 од 09-12 часова.
Уколико се одлучите да упис извршите позивањем  школе  потребно је доставити следеће податке:
 
-име и презиме детета
-јмбг детета
--име и презиме родитеља
-јмбг родитеља
-е-маил родитеља
-број телефона родитеља
 
Радујемо се вашем упису и доласку у ОШ"Бата Булић"
 
Директор школе
Иван Радосављевић
 
                                                          

Прочитај

МИСЛИША 2023

Датум: 09. Mart 2023 23:54 Категорија: Новости

И овог мартовског четвртка у нашој школи је одржано јматематичко такмичење "Мислиша" у организацији Математичког друштва " Архимедес".
У такмичењу је учествовало 170 ученика од првог до осмог разреда. Ученици млађих разреда су били распоређени у тру учионице са дежурним учитељицама, а ученици старијих разреда у школској трпезарији са наставницом Верицом Вићентијевић. 
Такмичење је протекло у ведрој и радној атмосфери и надамо се што успешнијим резултатима!


Прочитај

АКЦИЈА РОДИТЕЉА

Датум: 08. Mart 2023 12:10 Категорија: Новости

 Родитељи овогодишњег првог један одељења спровели су током првог полугодишта заједничку акцију у којој су средили учионицу својих првака, како би она била што лепши и пријатнији кутак за учење и дружење ученика.
Учионица је окречена, постављене су нове завесе, направљени ормарићи, купљена табла за ученичке радове, осликани прозори дечијим мотивима и учионица опремљена многим неопходним средствима за рад и учење.  Родитељи су такође организовали и доделу Новогогодишњих пакетића свим уеницима, као и родитељима са три и више детета.Пакетиће су доделили Медведи-маскоте ,30.12.2022.године.
Похваљујемо све родитеље овог одељења на раду, труду,идеји, креативности, племенитости и међусобној сарадњи.

 

Прочитај

ПРОМЕНЕ У ПУБЕРТЕТУ И РОДИТЉСТВО

Датум: 03. Mart 2023 23:11 Категорија: Новости

Школски психолог Катарина Илић Гомилановић  одржала је 28, фебруара 2023.године састанак за родитеље ученика шестог разреда.
Предавање  праћено презентацијом на тему "Промене у пубертету и родитељство" пажљиво су слушали и родитељи и одељенске старешине ученика.

Прочитај

АКТИВНОСТИ ПЕДАГОГА И ПСИХОЛОГА

Датум: 25. Februar 2023 00:36 Категорија: Новости

Педагог наше школе, Милена Васић и психолог Кaтарина Илић Гомилановић, током фебруара месеца реализовале су низ значајних активности како за родитеље ученика, тако и за наставничко особље.
7. фбруара одржан је родитељски састанак на тему "Комуникација родитеља и деце" за родитеље ученика седмог разреда.
У оквиру родитељског састанка, уз пратећу презентацију психолог и педагог говориле су о томе шта одликује квалитетну комуникацију и квалитетну родитељску подршку, шта су најчешћи шумови у комуникацији родитеља и деце из праксе тручних сарадника и издвојиле су практчне савете за родитеље и кључне појмове који су суштина успешног родитељства.
9. фебруара држана је тематска седница Наставничког већа у реализацији стручних сарадника.
Презентација педагога Миене Васић односила се на тему "Превенција и интервенција у случајевима вршњачког и других видова насиља-улога наставника.
Излагање психолога Катарине Илић Гомилановић,обухватило је тему "Дечија права, потребе и жеље. Наставници су имали прилике да се присете корака у превенцији насилног понашања ученика и интервенцији у случајевима вршњачког и других всова насиља, као и да би боље сагледали одговорвост одраслих у односу на дечије  жење, права и потребе жеље

Прочитај

ПРЕДСТАВА

Датум: 11. Februar 2023 20:56 Категорија: Новости

Ученици првог и другог разреда наше школе су у петак 10.2.2023.године у Културно- просветном центру одгледали позоришну представу"Мачак у чизмама".
Ову представу је нашим ученицима поклонио Културно- просветни центар и директорка Милица Илић и овим путем им се захваљујемо.

Прочитај

БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

Датум: 03. Februar 2023 13:35 Категорија: Новости

Агенција за без6едност саобраћаја је за ученике наше општине организовала школско тестирање из саобраћаја "Пажљивкова смотра", за ученика првих и других разреда Основних школа.
Тестирање ученика наше школе реализовано је у оквиру одељења првог и другог разреда са почетком у 12 часова.
Циљ пројекта је унапређење процеса саобраћајног васпитања и образовања ученика. 

Прочитај