ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
Новости

Ликовни конкурс на тему енергетске ефикасности

Датум: 11. Mart 2019 08:59 Категорија: Новости

Поводом Међународног дана енергетске ефикасности, 5. марта ученици  наше школе обележили су овај дан  тако што су  учествовали на ликовном конкурсу са темом енергетске ефикасности, где су најбољи радови награђени промотивним мајицама са слоганом " Играј за енергију".  Поред тога, ученици су играли дечију друштвену едукативну  игрицу " Играј за енергију", сазнавали нешто ново, дружили се и наравно забављали. Најбољи радови су изабрани и направљена је мала излозба.

Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ

Датум: 15. Februar 2019 15:36 Категорија: Новости

На основу препоруке Владе и одлуке Локалне самоуправе, школски распуст се продужава недељу дана. Друго полугодиште почиње у понедељак 25. фебруара.


Управа школе

Прочитај

Пројектна настава у 1. разреду

Датум: 08. Februar 2019 15:38 Категорија: Новости

У нашој школи су 4.2.2019. године представљени радови учитељица Татјане Славковић и Тање Марковић у оквиру реализације Пројектне наставе у 1. разреду. Учитељице су изнеле своја искуства у вези са овим предметом и пренеле колегама изазове са којима су се сусретале током планирања и реализација пројеката. Закључак је да овај начин рада захтева добар план и припрему, али и обезбеђује трајнија знања и искуства ученика јер су током целог пројекта усмерени на истраживачки рад. Излагањем и презентацијом продуката ученици примећују да су уз веће ангажовање, рад и уложени труд и они задовољнији постигнутим резултатима, што је и учитељицама додатна мотивација. У плану су нови пројекти .


Прочитај

Учење без тамног облака дима

Датум: 01. Februar 2019 16:48 Категорија: Новости

Поводом 31. јануара, Националног дана борбе против дуванског дима, у среду 30. јануара, у организацији Црвеног крста Петровац и у сарадњи са Домом здравља Петровац за ученике петог и шестог разреда одржан је заједнички час физичког и здравственог васпитања посвећен превенцији пушења. Током часа ученици су имали прилику да се путем презентације упознају са последицама пушења по здравље и учење и да промишљају о изазовима, ризицима и здравим стиловима живота.

Прочитај

Свети Сава

Датум: 30. Januar 2019 21:35 Категорија: Новости

У недељу 27. јануара у нашој школи је свечано обележена школска слава Свети Сава.Прочитај

Која сијалица ће засветлети?

Датум: 30. Januar 2019 21:34 Категорија: Новости

У III-3 из  предмета Природе и друштва одржан је час "Која сијалица ће засветлети". Ученици су кроз огледе, на очигледан начин дошли до решења проблема који су им постављени. Били су веома заинтересовани и задовољни, јер воле овакав вид наставе.


Прочитај

Конкурс "Нацртај своју лектиру"

Датум: 14. Januar 2019 21:17 Категорија: Новости

Учествовање ученика III2 на конкурсу "НАЦРТАЈ СВОЈУ ЛЕКТИРУ" и подстицање на читање и цртање. Похвала од издавачке куће БИГЗ. Aнализа ученичких радова и поређења са награђеним радовима који су стекли право да буду илустративни делови лектира.

Прочитај

У потрази за Деда Мразом

Датум: 14. Januar 2019 21:09 Категорија: Новости

Како су Еко вила и вилењаци успели да спасу Деда Мраза од Славке Прљавке и њених слуга Ђубрића дочарали сз нам ученици III2 и III4 новогодишњом приредбом У ПОТРАЗИ ЗА ДЕДА МРАЗОМ. Замишљена потрага коју је пратио репортер наше телевизије МЛАВОГРАД пратила је ликове у различитим догађајима: доктора који је спремио лек против Славке Прљавке; уплашене Нове године, која је страховала да јој се дeца неће радовати ако им не доведе Деда Мраза; патуљци који су заборавили да нахране ирвасе, подмажу санке, изброје пакетиће за сву децу; кловнове који су се смејали закуваној ситуацији, бакама, декама, чуварима, деци, туристима... На крају је наравно Деда Мраз пронађен и најлепше жеље су подељене свима присутнима. Реализатори ове активности за ученичке родитеље су учитељице Мирјана и Биљана, наставници Ана и Драган.

 

Прочитај

Пројекат Гозба за птице

Датум: 07. Januar 2019 12:00 Категорија: Новости

У току овог месеца ученици I- 3 су реализовали пројекат "Гозба за птице" . Kрајњи продукт су хранилице које су напунили зрневљем и окачили на дрвеће у школском дворишту. Надамо се да ће птичице пронаћи ове хранилице и тако преживети ове хладне дане.

Прочитај

Угледни час у IV3

Датум: 25. Decembar 2018 10:22 Категорија: Новости

У одељењу IV-3 одржан је угледни час из ликовне културе.

Прочитај