ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
Новости

Дечја недеља - радионица за ученике од IV до VIII разреда

Датум: 25. Oktobar 2019 20:46 Категорија: Новости

8.10. 2019. године у ОШ „Бата Булић“ педагог и психолог су одржале  радионицу за председнике одељењских заједница од IV до VIII разреда на тему“Како да помогнемо да односи у одељењу буду бољи“. Циљ је био да се ученицима приближе осећања појединаца које група одбацује и да се сви подстакну на активан однос у решавању проблема међу вршњацима.
Присутни ученици су током два школска часа заједнички радили на решавању проблема који личе на реалне проблеме у одељењима, а искуства и идеје са радионице пренеће у своје одељењске заједнице. 

Прочитај

Ућешће и сарадња са научним клубом из Рановца

Датум: 25. Oktobar 2019 17:22 Категорија: Новости

Десета европска ноћ истраживача
Пројекат: “Од вредних бака до радозналих ђака”

 
Учесници: Ученици  четвртих разреда из  ОШ ''Јован Шербановић'' из Рановца и њихова учитељица Сандра Антић и ученици ОШ ''Бата Булић'' из Петровца и њихова учитељица Биљана Животић
Развијање међупредметних компетенција за сарадњу за предузимљивост и естетичке компетенције

Прочитај

Дружење са писцем Дејаном Алексићем

Датум: 09. Oktobar 2019 10:14 Категорија: Новости

1. 10. 2019. године у Градској библиотеци"Ђура Јакшић" Петровац на Млави, поводом Дечије недеље организовано је дружење са писцем Дејаном Алексићем,  коме су присуствовали ученици III3 и III4 са учитељицама Данијелом Живковић и Татјаном Ристић.

Прочитај

Ноћ истраживача

Датум: 09. Oktobar 2019 09:52 Категорија: Новости

Ученици III3 и III4 са својим учеитељицама Данијелом Живковић и Татјаном Ристић присуствовали су манифестацији "Ноћ истраживача" која је одржана 27. 9. 2019. године у Спортском центру Петровац. Активно су учествовали у разним радионицама и присуствовали експериментима.

Прочитај

Органска башта у ОШ Бата Булић - пројекат

Датум: 29. Septembar 2019 22:05 Категорија: Новости

Ученици IV1 одељења,  у школској 2018/19.години,  први у округу,  започели су  пројекат органске производње поврћа уз  помоћ и подршку својих родитеља и учитељице.
Кроз овај пројекат ученици стичу знање о биљкама и  уче се одговорности, предузетништву и сарадњи.
Своје производе пласирали су грађанству, а користили су  их и  у ђачкој кухињи.
Ове школске годинепројекат се наставља новим засадима. Учитељица Јованка Ранковић планира да се у пројекат укључе  и остали разреди и да он  потраје  и наредних  година.
 

Прочитај

Распоред часова

Датум: 01. Septembar 2019 19:53 Категорија: Новости
Прочитај

Свечани пријем ученика првог и петог разреда

Датум: 22. Avgust 2019 14:46 Категорија: Новости

Прочитај

Занимање ВАСПИТАЧ

Датум: 12. Jun 2019 22:40 Категорија: Новости

Одељење II4 са учитељицом Татјаном Ристић, 7.5.2019.године,посетили су вртић "Галеб", групицу "Бубамара". Циљ посете био је упознавање са занимањем - професијом ВАСПИТАЧ. Занимање нам је представила васпитачица Данијела Васић.

Прочитај

Ликовни конкурс Моја река

Датум: 05. Jun 2019 18:13 Категорија: Новости

Ученици трећег два одељења су учествовали на ликовном конкурсу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде на тему МОЈА РЕКА и освојили прво место у категорији за ученике трећег и четвртог разреда.

Прочитај

Обележавање Дана лептира 28.5.

Датум: 05. Jun 2019 18:10 Категорија: Новости

 Ученици из издвојеног одељења Лопушник са учитељицом Татјаном Грујић Славковић. посетили су ученике трећег разреда и учитељицу Биљану Животић у матичној школи и били њихови гости. Обележили су Дан лептира кроз интегративну наставу у трећем разреду и пројектну наставу у првом разреду.

Прочитај