ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
Новости

Радионица за децу и родитеље у III-4

Датум: 30. Decembar 2019 16:17 Категорија: Новости

Поводом предстојећег Новогодишњег хуманитарног вашара, 17. и 18. децембра,  у одељењу III-4 одржане су радионице за децу и родитеље.Прочитај

Шаховска секција

Датум: 05. Decembar 2019 21:07 Категорија: Новости

У шаховском клубу Слога, 1. децембра 2019. шаховска секција наше школе угостила је професора Војислава Брауновића, дугогодишњег директора Гимназије, доајена петровачког шаха. Он је са ученицима од другог до осмог разреда одиграо симултани меч на тринаест табли. Ученик III-3 Алекса Стефановић је приказао најбољу игру и једини победио професора.

Прочитај

Пројекат - Другарство

Датум: 25. Novembar 2019 18:30 Категорија: Новости

          У претходном  периоду реализован је пројекат  „ Другарство“ у циљу превенције вршњачког насиља и промовисања  добрих међуљудских односа.  Учествовала су деца ПУ „Галеб“, ученици ОШ „Бата Булић“ и СШ „Младост“,  а на иницијативу Тимова за заштиту од насиља ових установа.  
          У среду,  20.11.2019.године, на Светски дан детета,  у холу СШ „Младост“  свечано је отворена изложба  ученичких ликовних  радова на тему „Другарство“ , а пројектован је и филм на исту тему који су заједнички, кроз међугенерацијску сарадњу, урадили предшколци, основци и средњошколци.  Кроз филм су различите узрасне  категорије  представиле своја мишљења и ставове о другарству. Истог дана, у двориштима ових установа,  у сарадњи са Шумским газдинством „Северни Кучај“-Шумском управом Пожаревац, предшколци, ученици IV разреда и подручних одељења ОШ „Бата Булић“ и матуранти СШ „Младост“ посадили су  дрвеће другарства.

Прочитај

Шаховски меч између ученика и родитеља

Датум: 09. Novembar 2019 21:46 Категорија: Новости

Данас је у просторијама Спортског савеза Општине и ШК Слога одржан шаховски меч између родитеља и ученика наше школе. Меч је завршен победом ученика 16:15.

Прочитај

Фармацеут и фармацеутски техничар

Датум: 03. Novembar 2019 17:47 Категорија: Новости

21.10.2019. године  у одељењу 4-3 , на  5. часу ( ЧОС ) присуствовале су ђачке маме, Драгана Стошић и Милица Јовановић.Презентовале  су занимања фармацеут и фармацеутски техничар. Ученицима су на практичан начин приказале како и шта се ради у апотеци. Ученици су активно учествовали у раду и показали су велико интересовање за ова занимања.
 

Прочитај

Едукативна радионица на Панарији

Датум: 31. Oktobar 2019 08:48 Категорија: Новости

Циљеви: Прилагођавање простора за рад на часовима и различитим приступима образовно-васпитним потребама ученика;  
Учење ван учионице као подстицај за унапређивање компетенција ученика. 
Хоризонтално учење - циљана и осмишљена активност учитељице Мирјане Савић која развија сарадњу међу наставницима и интеракцију међу ученицима, а све то у функцији учења.   
79 ученика,6 одраслих особа и један прелепи октобарски дан обојен забрђским амбијентом. Изведена је практична настава математике представљањем једног  метра квадратног и једног ара.  Са вероучитељем Бобаном Јовићем је све занимљиво, нарочито легенде из 1375. године о настанку места Панарија.
Учитељица Биљана Животић 
 

Прочитај

Тематска настава Дан јабуке

Датум: 31. Oktobar 2019 08:46 Категорија: Новости

У понедељак, 28. октобра 2019. године у ОШ „Бата Булић“  реализована је тематска настава под називом  „Јабука“, поводом Светског дана јабуке.
Наставу су  реализовали  ученици  и учитељице IV1,  IV2,  IV3,   IV4,  III1 и  III2  одељења.  Гости ученицима матичне школе били су ученици  подручних одељења из Лесковца, Лопушника, Кнежице, Бошњака  и Великог  Поповца.
 Кроз сарадњу у  заједничким активностима,  ученици су остварили циљ  тематске наставе - јабука у заштити здравља и промовисање јабуке као националног бренда.
Такође, ученици су имали прилику да развијају и компетенције за учење, комуникацију и сарадњу, одговоран однос према здрављу, предузимљивост и предузетништво.
Кроз разноврсне активности ученици су  се оспособљавали да:

  • резимирају основне идеје  теме о којој се говори,
  • процењују сопствену успешност у резултатима и продуктима заједничког рада,
  • уважавају и поштују саговорника,
  • се усаглашавају  око заједничких активности у групи и преузимају  одговорност,
  • развијају организационе вештине и рукују новцем,
  • да покажу иницијативу,
  • да промовишу здравље и здраве стилове живота.
Једна од активности је била продаја посластица и производа од јабука које су припремали родитељи ученика учесника тематске наставе. Продаја производа коју су ученици  организовали у холу школе била је хуманитарног карактера.
Новац прикупљен овом приликом биће додељен ученицима наше школе, у договору  стручне службе и одељенских старешина.

 

Прочитај

Представљање и упознавање занимања родитеља

Датум: 25. Oktobar 2019 21:14 Категорија: Новости

15- 10. 2019. године Лидија Животић представила је своје занимање ПСИХОЛОГ. Ученици су се упознали са тиме шта то психолог ради. Том приликом деца су учествовала у радионици на тему "Другарство"- 
Ученици III 4, учитељица Татјана Ристић 
 

Прочитај

Фарбање школске ограде у организацији Ученичког парламента

Датум: 25. Oktobar 2019 21:07 Категорија: Новости

У понедељак, 14. октобра 2019. године, у организацији Ученичког парламента наше школе, спроведена је акција фарбања дела  ограде школског дворишта. У акцију су се поред чланова Ученичког парламента укључили и други ученици, као и помоћни радник наше школе. У наредном периоду завршиће се и остатак ограде школског дворишта.

Прочитај

Дечја недеља - такмичење у читању

Датум: 25. Oktobar 2019 20:55 Категорија: Новости

У петак, 11.октоба 2019. године, у школској библиотецо одржано је такмичење у читању. Ученици од петог до осмог разреда су се такмичили у изражајном читању својих радова, прозних и поетских, написаних на тему  “Друг није мета”. Најуспешније радове написале су Јана Вујчић и Магдалена Илић, и они ће се прочитати  на приредби поводом  Дана школе. Издвојили су се и радови Марте Пекеч и Милетић Вукана, као и Теодоре Чолаковић, која је похваљена за оригиналност у писању и читању. Сви ученици ће бити награђени књигама.

Прочитај