ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
Новости

Сађење јелке

Датум: 04. Januar 2017 18:01 Категорија: Новости

Данас су ученици I/1 са својом учитељицом у дворишту школе засадили јелку коју су добили на поклон од родитеља Бојана Милојевића. Јелка ће красити школско двориште. Захваљујемо се родитељу на овом поклону.
 

Прочитај

Новогодишња приредба

Датум: 04. Januar 2017 17:56 Категорија: Новости

Дана 29. децембра у холу школе одржана је Новогодишња приредба ученика I/2 и I/4. Ученици ова два одељења са својим учитељицама Миром и Биљом, игром, песмом, рецитацијом и атрактивним костимима које су припремили родитељи, додатно су улепшали празничну атмосферу и дочекали Деда Мраза, који им је поделио пакетиће. Посебан квалитет ове приредбе био је њен инклузивни карактер, радост и учешће свих ученика ова два одељења.

Прочитај

Новогодишњи вашар

Датум: 04. Januar 2017 17:45 Категорија: Новости

Ученички парламент наше школе организовао је хуманитарни Новогодишњи вашар 28. децембра у холу школе. Вашару је претходила радионица на којој су чланови парламента уз помоћ родитеља, педагога и библиотекара препремили новогодишње украсе за продају на вашару, а акцији су се прикључили и ученици од I-IV разреда са својим учитељицама и родитељима.
На вашару је прикупљено 22.000 динара и овај новац су чланови Ученичког парламента 29.децембра у просторијама ОО Црвеног крста, поред слаткиша и играчака, уручили породици Журкић Радише, самохраног оца две ћерке, ученице млађих разреда Основне школе из Рановца, корисника социјалне помоћи.
Ученички парламент захваљује се свима у школи и ОО Црвени крст на сарадњи и на прилици да оваквим хуманитарним гестом заврше 2016. год. и Нову годину учине још неком бар мало лепшом.

Прочитај

Ликовно-литерарни конкурс на тему „Толеранција и заштита од насиља“

Датум: 04. Januar 2017 17:17 Категорија: Новости

     Током новембра ученици од 1. до 8. разреда учествовали  су у изради радова на тему „Толеранција и заштита од насиља“ на предлог Тима за заштиту деце од насиља као превентивну активност у спречавању насиља. Наставници српског језика и ликовне културе и учитељице прикупили су радове који су предати комисији на процену најбољих радова, у сваком разреду по један рад. Комисију су сачињавали: Милица Илић и Дарко Стокић запослени у Завичајном музеју, Јелена Јанаћковић запослена у Народној библиотеци и ученици СШ „Младост“ Теодора Б. и Алекса Ј. Критеријуми по којима су радови бирани били су оригинално идејно решење,креативност и самосталност у раду.Изложба је отворена 7.12. 2016. г. у холу ОШ „Бата Булић“.Ученицима чији су радови оцењени најуспешнијим подељене су захвалнице и награде које је обезбедила управа школе. Сви учесници конкурса добили су похвалу за уложени труд и захвалницу за учешће. Ученици су били срећни што су њихови радови изложени и што је њихов рад презентован, а и добијеном захвалницом.
     Веома сам задовољна одзивом ученика (учествовало је 98 ученика) и целокупном успешном организацијом конкурса и реализацијом изложбе.
Координатор Тима
Тања Марковић

Прочитај

Мобилни планетаријум у холу школе

Датум: 04. Januar 2017 16:19 Категорија: Новости

Ученици ОШ "Бата Булић" имали су изузетну прилику да посете мобилни планетаријум, који је постављен у холу школе. Мобилни планетаријум Математичког факултета Универзитета у Београду и Друштва астронома Србије је савремено наставно- дидактичко средство, које демонстрира ученицима изглед, кретање и основне елементе небеске сфере, приказује сазвежђа, оријентацију у простору, координатне системе, тела Сунчевог система
Прочитај

Дигитално насиље – улога родитеља у превенцији

Датум: 10. Novembar 2016 23:20 Категорија: Новости

У среду 2. новембра 2016. године одржан је општи родитељски састанак за родитеље ученика III и IV разреда на тему:
„Дигитално насиље – улога родитеља у превенцији“
Презентацију о појму, врстама дигиталног насиља и мерама превенције у породици, као и примере из праксе, родитељима су представили Милена Васић, стручни сарадник – педагог и Ненад Мичић инспектор Криминалистичке полиције Полицијске станице у Петровцу.

Прочитај

Насиље према женама у породици

Датум: 10. Novembar 2016 23:10 Категорија: Новости

19. 10. 2016. године у холу школе одржана је трибина „Насиље према женама у породици“


Прочитај

Свечана додела књига на француском језику

Датум: 10. Novembar 2016 22:41 Категорија: Новости

У понедељак, 24.10.2016. год., наша школа је присуствовала свечаности доделе књига на француском језику. Свечаност је одржана у француском Институту у Београду, а наша школа је позвана због посебног доприноса ширењу и промовисању француског језика. Књиге су свечано уручене од стране Амбасадорке Француске госпође Кристин Моро, а церемонији су присуствовали и директор француског Института Аташе за француски језик, као и председник АДИФЛОР-а, господин Рафаел Фантен.
 


Прочитај

Ликовна изложба

Датум: 02. Novembar 2016 10:54 Категорија: Новости

У холу Гимназије "Младост" у оквиру Дечје недеље одржана је изложба "Игра", где су били изложени радови малишана из Вртића "Галеб" и радови ученика наше школе. Поводом ове изложбе ученици  Гимназије "Младост" приредили су  мали програм за децу.

                                               
                         

Прочитај

Изложба кућних љубимаца

Датум: 02. Novembar 2016 09:50 Категорија: Новости

 У нашој школи у оквиру Дечје недеље одржана је изложба кућних љубимаца.

                                                  .                                                                                                                                                                                                                   

Прочитај