ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
Новости

Препоруке за превенцију COVID-19 у школској средини

Датум: 21. Septembar 2020 13:23 Категорија: Новости

На следећем линку се можете упознати са препорукама за превенцију КОВИД-19 у школској средини:

Препоруке за превенцију COVID-19 у школској средини 

Прочитај

Обавештење за радитеље будућих ђака првог и петог разреда

Датум: 28. Avgust 2020 12:15 Категорија: Новости

Због тренутне епидемиолошке ситуације пријем ђака првог и петог разреда одржаће се по следећој сатници:

 

  • прва група ђака првака долази у 8:30

  • друга група ђака првака долази у 9:30

 

  • прва група ђака петака долази у 11:00

  • друга група ђака петака долази у 11:45

 

Молимо вас да будете доступни на бројеве телефона које сте доставили школи, како би могли да вас обавестимо у ком термину је потребно да дођете са вашим дететом. Такође, молимо вас да на пријем у пратњи детета дође само један родитељ.

Ношење маски је обавезно


Прочитај

Шаховски меч Србија - Кина

Датум: 30. Jul 2020 22:44 Категорија: Новости

Инернет меч између Младих репрезентација Србије и Кине, за децу рођену 2010. године, одржан је 30. јула 2020. Боје наше земље бранили су и полазници Шаховске секције ОШ "Бата Булић", ученици 3-3 Алекса Стефановић и 3-1 Искра Белић и својом игром значајно допринели добром резултату. Меч је завршен нерешено 20:20.



Прочитај

Обавештење о поступку приговора на резултате завршног испитау

Датум: 24. Jun 2020 11:28 Категорија: Новости

  Поштовани,
 
 
Прелиминарни резултати завршног испита, у складу са Календаром активности за спровођење завршног испита и уписа у средњу школу објављени су данас, 23. јуна 2020. године на сајту www.zios.mpn.gov.rs.
 
Уколико родитељи не могу да остваре увид у тест или евентуално имају примедбе на резултате теста након увида, могу да уложе приговор првостепеној комисији у среду 24. јуна 2020. године од 8 до 15 часова.
 
У случају да родитељи нису задовољни одговором првостепене комисије на уложени приговор, могу се обратити и другостепеној комисији, у четвртак, 25. јуна 2020. године од 8 до 15 часова.
 
Приговор за првостепену комисију улаже се на обрасцу 11, а за другостепену на обрасцу 12, који је родитељима доступан у школи, као и на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја на следећем линку http://www.mpn.gov.rs/zavrsni-ispit-za-skolsku-2019-2020-godinu/
 
Родитељи попуњени и потписан образац могу послати школи и електронским путем.
 
У складу са тим потребно је да школска комисија буду у школама у наведеном периоду.
 
Хвала на разумевању!
 
С поштовањем,
Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Прочитај

ЗАВРШНИ ИСПИТ - УПУТСТВО ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ, ОДНОСНО ДРУГЕ ЗАКОНСКЕ ЗАСТУПНИКЕ УЧЕНИКА

Датум: 16. Jun 2020 16:01 Категорија: Новости

  • Завршни испит полажу сви ученици осмог разреда, као и одрасли који стичу основно образовање у складу са законом који се уређује образовање одраслих.
  • Завршни испит се полаже три дана – првог дана се полаже српски, односно матерњи језик, другог математикa, а трећег комбиновани тест.
  • Ученици имају обавезу да пре приступања испиту са одељењским старешином благовремено провере тачност својих личних података и података о успеху током школовања у бази података.
 

Прочитај

Обавештење о упису ученика у 1.разред ОШ "Бата Булић"

Датум: 27. Maj 2020 12:37 Категорија: Новости

Поштовани родитељи будућих ђака првака,
Дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја добили смо информације  о поступку и терминима уписа у основну школу  о чему и Вас обавештавамо:
-Најпре је потребно на порталу е-управа заказати термин за упис у основну школу. Заказивање термина почиње 28.5.2020.  и траје до 10.7.2020. године 
-У заказаном термину се долази у школу и истовремено се врши упис и тестирање детета
-Приликом уписа потребно је да дете има обављен лекарски преглед.Уколико је лекарски преглед обављен пре 16.3.2020. или код приватног лекара потребно је да нам доставите лекарско уверење  о извршеном прегледу.Лекарски преглед обављен после 16.3.2020. доставља нам се по службеној дужности .  
-Такође Вас молимо да приликом уписа имате Ваш ЈМБГ  као и ЈМБГ Вашег детета.
Друга докуменатација није потребна.
Уколико постоје било какве нејасноће или проблеми  око заказивања термина  будите слободни, обратите се директно школи на бројеве телефона 012/71-60-249  и  063/81-44-147 у периоду од 9-12 часова и ми ћемо Вам радо изаћи у сусрет.
 
             Желимо Вашем детету срећан упис и полазак у школу
             директор ОШ "Бата Булић"
             Иван Радосављевић


Прочитај

Професионална орјентација за ученике осмог разреда

Датум: 21. Maj 2020 14:55 Категорија: Новости

Драги осмаци,
У циљу што бољег професионалног информисања и лакшег избора занимања и школе, а због немогућности да ове године организујемо Сајам образовања, затражили смо од средњих школа за које је претходних година владало највеће интересовање да нам се представе путем презентација, промотивних филмова и сличног. Надамо се да ће ове информације бити од помоћи вама и вашим родитељима.  
     Тим за професионалну оријентацију

Прочитај

Обавештење о продуженом боравку за родитеље I и II разреда

Датум: 20. Maj 2020 14:50 Категорија: Новости

Поштовани/а,
            Основна школа ''Бата Булић'' Петровац на Млави  школске 2020/21. године планира  отварање одељења продуженог боравка за ученике  I и  II разреда.
Продужени боравак у нашој школи организује се како би се изашло у сусрет потребама родитеља чије се радно време не уклапа са наставом организованом по класичном распореду рада, због чега деца проводе време без надзора до доласка родитеља са посла, као и свим другим родитељима који имају потребу за дужим боравком детета у школи. Такође, организација продуженог боравка омогућила би ученицима првог и другог разреда квалитетно коришћење ваннаставног времена, унапређивање социјалног развоја детета и подстакла напредовање у учењу у подстицајном и безбедном окружењу.
Како је настава у школи организована у две смене, тако да ученици првог и другог разреда једне недеље наставу похађају у преподневној а друге у поподневној смени и рад у одељењу продуженог боравка био би организован, зависно од смене ученика у редовној настави, у две смене и то:
  • од 8 до 14 сати (када су ученици I и II разреда у поподневној смени);
  • од 12 до 18 сати (када су ученици I и II разреда у преподневној смени).
У складу са специфичним потребама породице, родитељи ће имати могућност да своје дете доведу у школу и касније од наведеног времена, односно да дете раније одведу кући, у зависности од времена завршетка свог радног времена.
Дневни распоред активности продуженог боравка обухватао би израду домаћих задатака, слободне активности (интересне групе, радионице, друштвене игре, спортско-рекреативне активности) и два оброка – доручак (или ужину у поподневној смени) и ручак. Све активности са ученицима реализовао/ла би учитељ/ица задужен/а само за продужени боравак, уз усклађивање са активностима у редовној настави.
Цена продуженог боравка за један месец износила би максимално до 5.000 динара. Износ би се уплаћивао на рачун школе до 15. у месецу. За све додатне информације можете се обратити педагогу школе на телефон 063 – 323817.
 
 
Директор школе
Иван Радосављевић

Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ ПРВАКА

Датум: 01. April 2020 11:55 Категорија: Новости

Поштовани родитељи будућих ђака првака,
молимо вас да се упознате са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја,
а који се односи на упис у први разред.

Допис можете погледати на следећем линку

Питања можете постављати директно школи путем имејла на [email protected] .

Такође бас обавештавамо да пратите нашу фејсбук страницу и сајт школе на којима ћемо благовремено истицати све информације од важности.

 
Директор школе
Иван Радосављевић

Прочитај

Промена календара образовно васпитног рада у основној школи

Датум: 27. Mart 2020 12:05 Категорија: Новости

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је због ванредне ситуације изменило план образовно васпитног рада за ову школску годину. 
Детаљне  информације можете погледати на линку.

Промена календара за основне школе се огледа у следећем:
  • од 13. до 16. априла 2020. (понедељак - четвртак) одвија се настава на даљину према најављеном распореду часова и друге чколске активности које школе планирају за ученике
  • од 17. до 20. априла 2020. ( петак - понедељак) пригодни едукативни садржаји у вези са празником и садржаји који су у функцији квалитетног коришћења слободног времена ученика
  • од 21. априла 2020. наставак похађања наставе на даљину  



Прочитај