ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
Вест

Спортске игре младих

Датум: 27. Jul 2018 20:40 Категорија: Достигнућа

На Државном финалу Спортских игара младих, одржаном од 23. до 27. јула у Београду, ученик III-3 Душан Штрбац освојио је треће место у шаху и пласирао се на Међународно финале у Сплиту. Ученици Матеја Мирчевски VIII-3 и Љубомир Маслеша VIII-5, као чланови тима Петровац на Млави, у уличној кошарци су освојили треће место.

Прочитај

Ђак генерације

Датум: 29. Jun 2018 22:41 Категорија: Новости

Ове школске године, за ђака генерације проглашен је Бојан Коварбашић, ученик одељења VIII-2. Бојан је ученик који је показао колико може да се постигне ако се вредно и редовно учи. Својим примерним понашањем је поставио висок стандард и позитивно утицао на другаре у одељењу. Од петог до осмог разреда је учествовао на бројним такмичењима на којима је остварио изузетне резултате, освојивши више места на окружним и републичким такмичењима. Носилац је Вукове дипломе и посебних диплома из математике, хемије, биологије и географије. Бојан је сада ученик Војне гимназије. Желим му пуно успеха у даљем школовању.
Разредни старешина Бојана Шпирић

Прочитај

Допуна конкурса за упис у средње школе 2018 / 2019. године

Датум: 21. Jun 2018 15:52 Категорија: Новости

На следећем линку можете погледати допуњен конкурс за упис у средње школе за школску 2018 / 2019. годину.

Допуна конкурса

Конкурс за 2018/2019. годину


Прочитај

Приредба на енглеском језику

Датум: 21. Jun 2018 13:46 Категорија: Новости

Дана 14. 6. 2018. одржана је приредба на енглеском језику у којој су учествовали ученици првог и другог разреда. Ученици су заједно са својим наставницама, Јеленом Добросављевић и Аном Тодоровић, осмислили и реализовали приредбу поводом завршетка школске године.
Ученици су имали прилике да покажу све оно што су научили из енглеског језика у току протекле школске године. Певали су, глумили и рецитовали, што су родитељи наградили великим аплаузом.

Прочитај

Изложба радова ученика

Датум: 14. Jun 2018 20:41 Категорија: Новости

У библиотеци школе одржана је изложба радова ученика V и VI разреда насталих на часовима Технике и технологије. Изложбу су поред ученика ових разреда, посетили и ученици I и II разреда заједно са својим учитељицама. Ово је био леп начин да се ученици млађих разреда упознају са предметом Техника и технологија, који ће похађати од V разреда.

Прочитај

Конкурс Мреже подршке ИО

Датум: 11. Jun 2018 09:38 Категорија: Новости

На основу резултата Конкурса за достављене примере добре праксе инклузивног образовања, који је реализован од стране Мреже подршке инклузивном образовању, у сарадњи са Групом Мост и у партнерству са UNICEF-ом и Министарсатвом просвете, науке и технолошког развоја, током школске 2017/18. године, међу радовима аутора који добијају награду из примере добре праксе инклузивног образовања је и рад Борка Милошевића, наставника математике наше школе ( 2. награда за рад "Стефан" ), док су међу примерима који су изабрани да буду објављени на веб - сајту Мреже подршке инклузивном образовању, радови наших наставница - Биљане Животић, наставнице разредне наставе и Јулијане Дамњановић, наставнице српског језика (заједнички рад "Од цртежа до текста"), као и рад Александре Димитријевић, наставнице српског језика ("Пројекат - Добро јутро, ширим руке").
Честитамо!!!

Прочитај

DELF

Датум: 11. Jun 2018 09:26 Категорија: Новости

Ученици наше школе су и ове школске године полагали међународно признат испит из француског језика "DELF scolaire". Испит организује Француски Институт и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.
Прочитај

Професионална орјентација у I-3

Датум: 11. Jun 2018 09:25 Категорија: Новости

Родитељ Александар Чупић представио је 7. јуна 2018. одељењу I-3 занимање оптичар.

Прочитај

Републичка смотра талената

Датум: 11. Jun 2018 09:24 Категорија: Достигнућа

На Републичкој смотри талената, одржаној 2. јуна на Техничком факултету у Чачку, ученик VII-4 Вељко Раденковић освојио је друго место из  наставне области математика. Предметна наставница је Александра Илић. 

Прочитај

Професионална оријентација у I-4

Датум: 30. Maj 2018 21:50 Категорија: Новости

Родитељ Сања Балабановић је у одељењу I-4 одржала час професионалне оријентације, представивши занимање библиотекар.


Прочитај