ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
„Спектар“ међународни образовни пројекат

Датум: 13. Januar 2020 22:13 Категорија: Новости

Ученици II 3 ОШ „Бата Булић“ учествовали су у реализацији међународног образовног пројекта “Спектар” који се темељи на унији различитости, интеркултуралности и прихватању.
То је симбиоза функционалних знања, вештина и вредности које се темеље на позитивним ставовима према образовању. Међународни образовни пројекат „Спектар“ има за циљ да промовише вредности и значај наставничке професије, промовише активности којима ученичка постигнућа постају функционална, која се темеље на знањима, вештинама, вредностима и ставовима, промовише целоживотно учење и глобално образовање. Овај пројекат је намењен ученицима предшколских установа, основних и средњих школа, студентима наставничких факултета као и родитељима, наставницима, представницима локалних заједница и свима онима који кроз наставне или ваннаставне активности могу да дају допринос на пољу образовања и васпитања.

Умрежавање наставника је један од приоритета у савременом образовању. Размена наставничке праксе доприноси поспешивању наставе и чини је квалитетнијом. Мр Сава Ковачевић учитељ из ОШ ,,Октоих“ у Подгорици и мр Мирсада Бибић-Шаботић професорка матерњег језика у Гимназији ,,30. септембар“ у Рожајама осмислили су пројекат под називом ,,Спектар“ и успели да повежу наставнике у држави , региону и шире. Пројекат подразумева две активности:
1. Наставници су важни
2. Учење је значајно
Пројекат се имплементирао уз подршку Центра за обуку и образовање у Подгорици, а учесници су за реализоване активности добили сертификате са логом и печатом Центра за обуку и образовање.
Пројекат је реализован од 1. октобра 2019. г. до 1. децембра 2019. г.
Пројекту прикључило око 600 наставника и 14.500 ученика из држава из региона (Србије, Македоније, Црне Горе ,Босне и Херцеговине…) , али и из других држава.


1.задатак: Наставници су важни


 
2.задатак: Учење је значајно