ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
Ђак генерације


Ђак генерације 2015/2016. године

Доротеа Реџепи


За ученика генерације у школској 2015/16. години проглашена је Доротеа Реџепи.
Током свих разреда Доротеа се истицала из многих наставних предмета, а посебно из математике, биологије и француског језика, освајањем више награда на републичким и окружним такмиченјима.
Осим у учењу,  Доротеа је била омиљена другарица. Одговорно се односила према свим обавезама, показивала висок степен солидарности и хуманости према другима, како у оквиру свог одељења, тако иначе према људима.
Доротеа је сада ученица 13. београдске гимназије у Београду. Верујемо да ће и тамо успешно представити нашу школу као и наш град.
Разредни старешина Аница Добросављевић.


Ђак генерације 2016/2017. године

Ива Иванкић


Наша школа може да се похвали бројним изврсним ученицима. У овој генерацији осмака било је више таквих ученика. Међу њима се, као Ђак генерације издвојила Ива Иванкић, ученица VIII4. Током школовања остварила је одличан успех и примерно владање у свим разредима. Носилац је Вукове дипломе и посебних диплома из математике, српског и биологије. Била је част мени као као разредном старешини имати овакву генерацију и наравно, понос што је из мог одељења Ђак генерације Ива Иванкић.
Иви желим успех у даљем школовању и још боље резултате.
Разредни старешина, Јасмина Ђорђевић.