ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
Поштовани родитељи,

                                          
  Обраћамо вам се са жељом да заједно помогнемо вашој деци , а нашим ученицима да се што боље снађу у овој школској години, која је почела другачије од свих претходних.
  Непосредно похађање школе сваког другог дана, различити термини боравка у школи сваке недеље, подела одељења на групе, скраћени часови, праћење ТВ-наставе, коришћење Гоогле-учионице, а уз све то боравак у школи под маскама и физичка дистанца од другова... Необичан и не баш пријатан почетак, који, после вишемесечног учења на даљину и школског распуста, чини да се ученици још спорије и теже навикавају на нове школске обавезе. Овоме треба додати и садашњу већу оптерећеност задацима из већине наставних предмета, честе писмене провере и усмена испитивања, како би ученици добили што више оцена кроз непосредан образовно-васпитни рад. Резултат је још већа напетост у породици, како деце –ученика, тако и вас, родитеља.
  Циљ свих превентивних мера у школској средини је очување здравља деце , те је зато неопходна оваква организација наставе и учења, а неизвесно је колико ће трајати.
  Свесни смо да због нове организације наставе многи од вас имају тешкоћа да ускладе све породичне и пословне обавезе и да не стижете да пратите школско функционисање деце онолико колико би желели.
  Оно што је и Ваш и наш циљ јесте и квалитетно образовање деце. Колико год је могуће, треба да избегнемо да деца, њихова знања и вештине трпе због пандемије. У томе сте Ви врло значајни, пре свега као подршка и контрола своје деце, нарочито у овом почетном периоду.
  Наравно, ова ситуација има и неке предности. Захваљујући онлајн настави , имате више увида у програме  наставе и учења, у захтеве наставника, у мотивацију ваше деце за учење, у њихове радне навике и више сте у прилици да заједно са децом учествујете у њиховом образовању – гледању ТВ наставе, извршавању школских обавеза, припремама за писмене или усмене провере... Ако то радите с мером, ако помажете детету у организацији времена и планирању обавеза, ако му пружате подршку и охрабрујете га, али подстичете и самосталност и одговорност детета према школским обавезама, ако свом детету покажете колико цените његов труд и залагање, успех и у овим условима неће изостати.
Надамо се да ће Вам наши савети и препоруке  у делу школског сајта Кутак за родитеље помоћи да лакше превазиђете препреке и одговорите на изазове учења и одрастања Ваше деце у условима пандемије.
 
                                                                                   ПЕДАГОГ И ПСИХОЛОГ