ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
БЕЗБЕДНИ НА ИНТЕРНЕТУ

Датум: 07. Maj 2024 16:36 Категорија: Новости

 Ученици четвртог разреда су у оквиру пројекте " Безбедни на интернету"  имали сусрет са млађим ученицима и представили дигитални материјал  ( текстуални документ са сликом) чија је тема безбедност на интернету.
Циљ пројекта је информисање млађих разреда како да буду безбедни на интернету током коришћења дигиталних уређаја. Током пројекта ученици су се бавили различитим темама које су везане за безбедност на интернету, употребу лозинки, правилну употребу друштвених мрежа и утицај дигиталних уређаја на здравље.
Резултати пројекта су мали водич за безбедно понашање на интернету. Неки од радова ће бити приказани на странама школског сајта одређеним за радове ученика.
Важност пројекта је у томе што су ученици четвртог разреда били у могућности да млађим ученицима пренесу стечена знања у претходним разредима, а подучавајући друге постајемо одговорни и бринемо о другима.






ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ


Друштвене мреже су апликације где се корисници могу дописивати, качити слике и друге записе. 

У наше време постоје многе друштвене мреже али већина није безбедна за децу нашег узраста и то може бити врло опасно. Неке од друштвених мрежа су:

TikTok - Microsoft Apps

Snapchat - Microsoft AppsТик-Ток је једна од најпознатијих друштвених мрежа. То је апликација где људи ''каче'' кратке, смешне, занимљиве и разне друге видео снимке. 




Facebook – Microsoft AppsСнепчет је друштвена мрежа где људи постављају слике или видео записе. Ова апликација је посебна зато што се слике обришу после 24 сата. На снепчету исто можеш и да направиш лика који личи на тебе. 



Фејсбук је апликација где корисници могу качити слике, видео-записе и могу правити групе. Ако те неко дода за пријатеља, можете се дописивати. Понекад људи продају ствари на овој друштвеној мрежи.

Мораш имати 13 година да би инсталирао ове апликације.

 
 https://Дамјан Милосављевић - рад