ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
АКТИВНОСТИ ПЕДАГОГА И ПСИХОЛОГА

Датум: 25. Februar 2023 00:36 Категорија: Новости

Педагог наше школе, Милена Васић и психолог Кaтарина Илић Гомилановић, током фебруара месеца реализовале су низ значајних активности како за родитеље ученика, тако и за наставничко особље.
7. фбруара одржан је родитељски састанак на тему "Комуникација родитеља и деце" за родитеље ученика седмог разреда.
У оквиру родитељског састанка, уз пратећу презентацију психолог и педагог говориле су о томе шта одликује квалитетну комуникацију и квалитетну родитељску подршку, шта су најчешћи шумови у комуникацији родитеља и деце из праксе тручних сарадника и издвојиле су практчне савете за родитеље и кључне појмове који су суштина успешног родитељства.
9. фебруара држана је тематска седница Наставничког већа у реализацији стручних сарадника.
Презентација педагога Миене Васић односила се на тему "Превенција и интервенција у случајевима вршњачког и других видова насиља-улога наставника.
Излагање психолога Катарине Илић Гомилановић,обухватило је тему "Дечија права, потребе и жеље. Наставници су имали прилике да се присете корака у превенцији насилног понашања ученика и интервенцији у случајевима вршњачког и других всова насиља, као и да би боље сагледали одговорвост одраслих у односу на дечије  жење, права и потребе жеље