ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
ОРГАНИЗАЦИЈА ОНЛАЈН НАСТАВЕ И УЧЕЊА

Датум: 23. Mart 2021 22:42 Категорија: Новости

Обавештење за ученике и родитеље о томе како се организује настава и учење за ученике који немају техничких могућности да се укључе у онлајн  наставу путем Google учионице.

      На основу оперативног плана рада школе, ученици којима из различитих разлога нису на располагању електронски видови комуникације, наставу прате путем Јавног медијског сервиса РТС ( ТВ наставне јединице) и достављају им се штампани материјали путем доступних канала комуникације.
      Дакле, ови ученици се уписују као одсутни, а одељењске старешине им оправдавају часове, упућују на ТВ часове и достављају материјале за учење преко стручних сарадника, вибера или непосредно.
      Важно је да одељењске старешине континуирано имају увид у разлоге због којих ученици не могу да се укључе у наставу по постојећем распореду, да постоји стална комуникација са родитељима и да се индивидуално прилази решавању проблема у сарадњи са педагогом и психологом.
      Такође, одељењске старешине треба да напомену родитељима да прате присуство своје деце онлајн настави кроз електронски дневник, где се води евиденција.