ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
Представљамо наша издвојена одељења - Кнежица

Датум: 07. Mart 2021 21:10 Категорија: Новости

      Школа у издвојеном одељењу Кнежица има положај на брду, одакле је леп поглед на насеље. Тренутно је неподељена школа, и у њој ради учитељица Нада Митровић.
     

 Услови за рад у школи су одлични, опремљена је наставним средствима, има доста просторија за различите намене, лепо је уређена, светла и чиста. У току ове школске године извршени су радови на реновирању столарије који ће бити ускоро завршени,  и купљен намештај и пећ за учионицу. 
      Школско двориште је велико, игралиште асфалтирано, око њега се налазе дрвореди, а иза школске зграде је воћњак. Испред школе са једне стране расти секвоја, највећа и најдуговечнија биљна врста на планети, која је пореклом из Америке, и може да живи и преко 2 000 година. Секвоју је 1952. године посадила ћерка тадашњих учитеља, која је радила у Ботаничкој башти у Београду. Са друге стране расти липа, за коју мештани кажу да има преко 100 година.
      Број ученика у школи је мали, али они уживају у окружењу у коме уче и расту. Учитељица је посвећена свом раду, укључује своје ученике у све активности наше школе, и има одличну сарадњу са родитељима и Месном заједницом.
      

      











Секвоја, џин међу дрвећем



Столетна липа