ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
Тематска настава "Знаци и симболи" 4. разред

Датум: 01. Decembar 2018 19:58 Категорија: Новости

У среду, 28. 11. 2018. године у свим одељењима четвртог разреда реализована је тематска настава "Знаци и симболи".
Ученици су на основу разговора и примера из свакодневног живота успели да уоче и схвате разлику између појмова знак и симбол. Такође, током реализације предвиђених активности разумели су значај знакова и симбола у свакодневном животу.

Изабрани материјал је представљао добре примере за ову тему.
Кроз четање и анализу текста  А могло је бити и другачије ученици су поновили о опасним материјама које се налазе у кући, које штетне последице могу изазвати и ознакама на амбалажи које указује на опасност. Такође, ученици су упознати и са ознакама и њиховим значењем на разној амбалажи и предметима из свакодневног живота. Многе од њих оспособљавају ученике за очување животне средине.
Кроз уочавање поруке приче и њено записивање у облику управног говора ученици су поновили и о знаковима који се користе у српском језику.

Решавајући просте једначине са сабирањем и одузимањем уочена је примана знакова у математици.Ученицима се нарочито допала активност из области примене знања ( коришћење табеле) која се односила на дешифровање и записивање речи на различитим писмима која су се користила кроз историју.

Ученицима је била занимљива и активност прављења беџева који их  представљају где су користили симболе и знакове који их на најбољи начин представљају.