ОШ " Бата Булић " - Петровац на Млави
Стручно путовање у Београд

Датум: 07. Maj 2018 19:47 Категорија: Новости

У суботу, 5. маја.2018. године ученици наше школе су имали једнодневни стручни излет у Београд, у организацији наставника биологије и географије.

Циљ путовања био је проширивање знања ученика у наставним предметима биологија и географија и усвајање нових знања на практичним примерима.
Ботаничка башта је пружила могућност ученицима да на једном месту виде и осете велику разноврстност биљног света и упознају специфичне адаптивне карактеристике биљака.



У музеју Николе Тесле ученици су на тренутак осетили генијалност овог научника, видели су његове личне ствари и  учествовали у експериментима где су и сами били „проводници“  електрицитета и осетили „муњу“ захваљујући осцилатору – генијалном изуму овог проналазача.




У галерији Природњачког музеја на Калемегдану била је поставка под називом “Сурлаши“ , где су се ученици сусрели са фосилним остацима сурлаша који су живели на нашим просторима пре много милиона година.



Храм Светог Саве подсетио нас је на  нашу духовност, имали смо прилику да присуствујемо литургији у величанственом амбијенту храма.

На основу задовољства ученика, позитивних коментара родитеља и запажања наставника, стручно путовање је у потпуности задовољило образовне и васпитне циљеве.
Реализатори стручног путовања су наставници биологије: Аница Добросављевић и Оливера Ђорђевић и наставник географије Предраг Вујовић.